dimarts, 12 d’octubre del 2010

EL DIA 6 DE DESEMBRE MARXEM EN SILENCI CONTRA LA CONSTITUCIÓ.

Jo no vaig votar la Consti, no tenia edat i quan la vaig tenir, molt probablement, no l'hauria votada afirmativament. Sé que hi ha gent que no va fer-ho, de la mateixa manera que van votar que no, aquest cop si igual que jo, a l'Estatut. Vaig votar-hi que no per moltes raons, gairebé totes elles subjectives però amb l'objectivitat que dona fer el que un vol fer de veritat, autènticament. 
Per mi, aquest Estatut és com l'altre Estatut i com tots els estatuts, una aixecada de camisa i un insult, tant per part del qui extorsiona com per part de qui ho admet amb complaença, que va ser el cas de la majoria i potser per això és encara més dolorós.
Una característica que no m'agrada gens de nosaltres els catalans, i això és una observació personal i per tant totalment discutible, és que som massa porucs, complaents com he dit abans. Tenim massa reserves pel que fa a la nostra autoestima i a la nostra identitat, no fos cas que molestar fos destruir i posar en qüestió ens aboqués cinglera avall. 
La meva proposta és que dilluns dia 6 de desembre tots els catalans i catalanes que no estiguem gens acomplexats pel fet de ser-ho sortim al carrer i omplim de senyeres les quatre capitals catalanes, Tortosa i la presa, per partida doble, Perpinyà. Que tots aquells a qui no ens agrada ni la Constitució ni l’Estatut, marxem en absolut silenci, que no responguem a cap provocació i que no ens deixem manipular ni per partits polítics (en aquella data ja haurem substituït del capçal del llit la fotografia del President Montilla per la del President Mas), ni per organitzacions sindicals que no deixen de ser, majoritàriament, partits polítics.

Faré una crida a través de Twitter a veure què en resulta.

Com que no sóc cap erudita i penso que n’hi ha que saben molt, però moltíssim més que jo, enganxo un parell de fragments d’entrades de la Wikipedia que poden il·luminar al voltant tant del dia 6 com del dia 8 de desembre.
Perquè barrejo la celebració del dia 6 amb la del dia 8? Doncs perquè, en el fons, tot i que no són la mateixa cosa acaben per tenir el mateix objectiu.
El dia 6 de desembre és dilluns, dimarts dia 7 és laborable i dimecres 8 és la Immaculada, festiu també:

"En España, el Día de la Constitución es el sexto día del último mes del año (6 de diciembre). Es un día festivo en España en el que se conmemora la celebración del Referéndum Constitucional de 1978 en el que el pueblo español aprobó por amplia mayoría la actual Constitución Española, en vigor desde entonces. Es festivo en toda España y se celebran diveros actos en homenaje a la constitución de 1978."
"La fiesta de la Inmaculada fue fiesta de guardar en todos los reinos de su Majestad Católica, es decir, en todo el Imperio español, desde 1644; se declaró fiesta de guardar en toda la Iglesia desde 1708 por orden del papa Clemente XI. España celebra a la Inmaculada como patrona y protectora desde 1644, siendo el 8 de diciembre fiesta de carácter nacional."
Tot això no calia, ja me n'adono però també agrada saber el perquè de les coses, per tant, per si hi ha algú que encara es preguntava perquè té la sort de fer pont el dia 7, ara ja està una mica més informat. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada