dimecres, 20 d’octubre del 2010

El Papa visita Barcelona

Com tothom sap a aquestes alçades de la peli, el Papa Benet XVI visitarà Barcelona al novembre, el dia 7 després de passar per Santiago de Compostel·la el dia anterior. Falten quatre dies. Quins nervis!
Aquesta serà una visita memorable, si Déu Nostre Senyor no hi posa cap impediment i ho serà per moltes raons. Farem una enumeració que sempre és molt més entenedor:
  1. Consagrarà la Sagrada Família de tal manera que el temple, finalment i després del munt de temences per la seva integritat física, i els seus mecenes a la fi entendran que gaudeixen del favor de Déu.
  2. Beneirà tots els fidels que arribaran d'arreu del país (suposem que també dels països veïns) per sentir-lo dir missa en viu i en directe sense haver-se de desplaçar a la multitudinària Plaça de Sant Pere del Vaticà.
  3. Honorarà la ciutat de Barcelona (capital del país i, pels mitjans, única ciutat amb importància de Catalunya) amb la seva presència, fins a tal punt que hi passarà la nit.
  4. Feia molts anys que un pontífex no trepitjava Barcelona (recordem que no hi ha cap més ciutat important a tot el país), concretament des de 2006 que Joan Pau II ens va il·luminar amb la seva presència.
Quines conseqüències tindrà l'estada del Papa a Barcelona?
  1. Podrem tenir el goig de veure Barcelona engalanada com només es fa quan es produeix un event d'una magnitud similar.
  2. Podrem netejar les nostres consciències demanant perdó pels nostres pecats a casa nostra en fil directe amb el descendent de Sant Pere, interlocutor i intercessor entre Déu i els pobres mortals.
  3. Sembla ser que alguns comerços podran obrir, tot i ser un dia festiu.
  4. Algunes persones, la majoria d'elles particulars com tu i com jo, podran fer uns calerons llogant balcons, terrasses i, fins i tot, finestres per tal que els debots que vulguin estar més a prop del Papa i de Déu (tot alhora) tinguin un lloc segur on la xusma no els empenti i puguin gaudir amb comoditat de la jornada.
  5. Les televisions, les ràdios, els diaris de paper i els diaris digitals també faran uns calerons extra narrant, pas a pas, tan solemne dia festiu.
  6. Els restaurants, bars, cafeteries i d'altres establiments on es pugui menjar i beure també tindran calaix extra. En alguns encara es podrà fumar, cosa que podria demostrar que Déu no vol castigar els fumadors pel fet de ser-ho. Vés a saber, igual Déu també fuma o pensa deixar-ho el dia 1 de l'any vinent.
  7. Moltes més coses que segurament em deixo però que molts tenim en ment.
Tanta meravella i goig pel mòdic preu de, i segons les xifres que estan "arrojant" els mitjans de comunicació, de 14 MILIONS D'EUROS entre la parafernàlia que muntaran les administracions i els 700.000 euros que hi aportarà el Bisbat, sembla ser. Podria ser que no fos així. Què sé jo, ignorant de mi!
Personalment estic molt contenta perquè ni que fossin 22 milions d'euros trobo que estan molt millor invertits que no pas en coses menys necessàries com ara:
  1. Fomentar la dignitat de les persones que passaran un altre hivern als caixers automàtics, als bancs dels parcs, en portals obscurs entre cartrons, en cases que no són la seva perquè potser no en tenen, en cotxes que fan de vivenda obligada o en altres indrets que els que tenim la sort de no haver-nos de trobar en aquestes situacions no podem imaginar.
  2. Oferir ajuts a aquelles famílies o persones soles que no poden pagar els serveis de la llar perquè no tenen prou ingressos per fer front a les hipoteques o els lloguers i, a més es veuen obligades a tenir prou diners per mantenir-se, i han de passar fred o privacions (recordem, si volem o podem, que han apujat l'IVA un 2% i la llum un 8%, a més de rebaixar els sous als privilegiats que els conserven i alguns ajuts a aquells que en rebien).
  3. Donar oportunitats laborals a les persones que tenen graus de desesperació que freguen o que, fins i tot, poden depassar la depressió profunda, que n'hi ha. Podria ser que, fins i tot, aquí poguéssim enllaçar amb el punt 1 (el dels caixers).
  4. Rebaixar el nivell d'angoixa dels que no saben què dinaran o soparan demà, que n'hi ha.
  5. Oferir aquella seguretat i confiança que no necessàriament depèn de Déu perquè pot canalitzar-se a través dels homes i les dones, aquells qui manen i poden repartir el diner públic de formes no ofensives com ara la visita d'un bon home que treballa de Papa i que s'hauria de costejar els capritxos de la seva butxaca o de les d’aquells que consenteixen la seva direcció espiritual.
  6. I en aquest punt, un llarg etcètera obligat per la meva ignorància de persona aburgesada, informada fins al punt x on es produeix la parada obligada que el meu estómac pot suportar.
En fi, que no puc sinó mostrar el meu més humil agraïment a les institucions perquè en aquest moment de profunda crisi econòmica i de profunda crisi MORAL, fan l’enorme esforç de recolzar la visita del Sant Pare de tots els catòlics i apostòlics romans d’aquest nostre laic país, una estada que ens traurà d’aquest estat de confusió i de tenebres en el qual estem immersos.
GRÀCIES!

Per cert, tot seguit enganxo un link a un web que sembla ser té el programa de la santa visita, per si algú hi té un especial interès, tot i que suposo que també pot demanar-se al Bisbat o així...:
http://www.oh-barcelona.com/es/blog/2010/feature/el-papa-visita-barcelona-10676

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada